Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


28, Apepi fáraó magyar szövege

 Apepi fáraó, az internetes lexikonban az aláhúzottra kattintva olvashatnak.   

Hikszosz fáraó volt, Avariszban urakodott. Avarisz = a város. Magyarul jól érthető, egy fejedelmi csopotjuk épp a Kárpát - medencét védte, őket is avaroknak nevezzük. 

197,Hyksosok = Hét sasok törzse, katt  a címre.

Apophisz néven is nevezték görögösen. Kánaáni tartózkodásukra utal leghíresebb királyuk I. Apophis A-KN-UN-RA neve, amiben Kánaán hasonló nevét szokták látni.

 Apophis = A pap ős A-KN-UN-RA = A kan+hon+ura = Kánaán ura.

Nézzük a jeleit:

 

28--apepi.jpg

Kartusát, keretesét: A pap+ úr-nak olvasom.

A magyar nyelvű népek hun ágához tartoztak, magyarul beszéltek, mint helyneveikből is láttuk.Amikor a hyksos vezetőket Egyiptomból kiűzték, a helyben maradt tömegek minden nyom nélkül beolvadtak az egyiptomi magyarokba és egyetlen egy szó sem maradt fenn utánuk, ami arra engedne következtetni, hogy valaha is más nyelven beszéltek.

Kattintsanak vissza a lexikonra, prenomen néven a hieroglifáit olvasom:

28--apepi-2.jpg

Úr+bot+anubisz = ÚR-PAT a Nép Őse = MEG VAN A NEVE AZ ÖSSZECSENGÉS ALAPJÁN:

ÁRPÁD, A NÉP ŐSE.

149,A felforgatók felelősségre vonása KATT A CÍMRE.

Államosítás az ókori Egyiptomban, KATT A CÍMRE. HOGYAN VÁLT A MAGYAR NÉP FÖLDÖNFUTÓVÁ, MAGYAR SEGÉDLETTEL? Más szerző honlapján olvashatja, mit keresett a Biblia Józsefe alkirályként Egyiptomban.

2012-03-04. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és Wikipédia képei.