Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


56, Amonré 1

Amon-ról olvashatnak az internetes lexikonban, katt az aláhúzott címre.

 

53--amonre-1.jpgOlvassuk magyar nyelven a hieroglif jeleket:

A+mén+úr.

Ura ennek a 2 földnek. ( Alsó és Felső Egyiptom.)

Koronáján 2 madártoll, a képírásí jelentése 2 magyar. A tollak alakja a föld hieroglifáját is írja. Alatta a lapos korona rész az ura szótag. Akinek a fején van, szintér Úr a képírásban.

Szeme orra és szakálla is ír valamit:

Szem+orr+szakáll régi nevén kapes = Magyar Szemúr képe ez. (A szóösszecsengés alapján is magyarul szól.)

Tehát Isten képe a Nap, ő a Szemúr. A Nap nem  isten, csak Isten képe. A Nap képe a király, főúr, akinek a hieroglifáit elolvastam.

(Tehát ő nem isten, de lehet egy ősi szent, aki Isten országában él, vagy mindenkire érvényes királycím. Az uralkodónak persze mindíg voltak ünnepei.) A Wiki lexikon honlapon látják kiírva az amon-ré hieroglifákat, a dupla kör jele nap, napúr. Mai szavainkkal így olvasom A Mén a Napkirály úr.
 

Ha vissza kattintanak a lexikon képére, a jogar Kos-fej szimbóluma a kusok urát jelenti, ők a fekete magyarok. A rajzon lévő alak bőre is sötétes. Marka-ma, Karja-kar, kör alakú karperecek ur, ura szótag. Összeolvasva:

Fekete kusok magyar ura.

Másik kezében az onk-nak nevezett kereszt van. A kör jele: Él - a kereszt T összeolvasva: Élet. Marka: Ma, karja: Kar. Rajta a karperecek: UR. Összeolvasva: 

ÉLET MAGYAR URA.

E szöveget mégegy féleképp is össze tudom olvasni: onk+kar+úr = HUNGÁR ÚR, de a felső szövegben felhasználtam minden szótagot, itt a ma- magyar szótag kimaradt, és a kutatók görögös elnevezését olvastam: Hungár magyar úr lenne mai szórendünkkel. Bárhogy is rakom össze a szótagokat, mindíg magyar értelme van.

Felesége MUT, katt az aláhúzottra, vele később foglalkozom, nézzék a Mut hieroglifákat: MUT-madár görögösen, de nem olvassák ki a másik három jelet. Olvassák velem:

Madár: Ma, Fordított pohár jele: GY vagy T. Alatta a kör: AR a nő alakja:. Összeolvasva: MAGYAR NŐ.

Akit Amon -ré és Mut istennek olvastak idegen nyelvű kutatók, bebizonyítottam betűnként olvasva:

A MÉN MAGYAR ÚR, ÉS FELESÉGE MAGYAR NŐ. Kiderült, hogy a két Egyiptom ura, a fehér és sötét bőrű magyarok ura, Isten akaratából ő uralkodik, mint a Nap az égen.

(Magyarok voltak, magyar nyelvű országban, magyarul írtak.) Amikor többször használták ezen írásjeleket, szakadatlanul évezredeken keresztül időszámításunk előtt, mindenki tudta mit jelentenek. (Pl: István, László, Béla királyunkat, vagy a szentek ábrázolásait a művészetekben is felismerjük szimbólumaikról, pedig csak kevesebb ideje ábrázolják őket, mint a magyar egyiptomi ősöket.)

 

2012-05-10  Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar hieroglifák olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással " Kissúrék rovás és hieroglif olvasatai" megjegyzéssel. Képek az internet szabadon bemutatható képei, és wikipédia képei. 

Rovás ajánló: 1,Tatárlaki lelet (katt)